10/17/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Протестите срещу Уолстрийт заляха четири континента

Британската полиция отцепи вчера улиците към Лондонската фондова борса, а италианските сили за сигурност започнаха акции на национално ниво, след като протестите срещу икономическото неравенство се разпростряха на четири континента, съобщи „Блумбърг“.
Полицаи с палки и газови флакони охраняваха бариерите край катедралата „Свети Павел“ в Лондон, които имаха за цел да отрежат достъпа на демонстрантите до Лондонската фондова борса. В страничните улици бяха паркирани най-малко 25 полицейски микробуса. Около 200 души се събраха вчера за трети пореден ден на протести в Лондон.
Полицията в Италия вече започна акции срещу крайнодесни организации в няколко града, за да идентифицира лидерите на съботните погроми в Рим, които причиниха щети за 2 млн. евро.
В Амстердам протестиращи се събраха вчера сутринта пред фондовата борса и посрещнаха служителите с горящи фалшиви банкноти и алтернативна борса, в която се наддаваше за „акции“, наречени стрес, здраве, бъдеще и щастие.
Около 50 души завзеха изоставен хотел близо до площад „Пуерта дел Сол“ - центъра на демонстрациите в Мадрид.
В Австралия около 30 души се събраха пред централната банка в Сидни, а други 70 окупираха главния площад в Мелбърн. Полицията в Чикаго задържа 175 протестиращи в Грант Парк в неделя вечерта, след като те отказаха да напуснат. В Хонконг протестите продължиха вчера за втори ден, като 40 демонстранти останаха да спят във фоайето под азиатската централа на HSBC Holdings Plc в централния финансов район. Демонстрации имаше и в Сеул, Тайпе и Токио.
Участниците в „Окупирай Уолстрийт” се похвалиха, че са получили от свои поддръжници около 300 000 долара през сайта на движението. По думите им при тях ежедневно пристигат около 300 пратки с медикаменти, консерви, спални чували, одеяла и възглавници.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване