10/17/11 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Симеон Сакскобургготски пита младежи как виждат България през 2037 година

Бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски обяви конкурс за есе със заглавие „България през 2037“. Обявата за конкурса беше публикувана на сайта на Кобургготски вчера. В текста към нея се обяснява, че тогава се навършват 30 години от приемането на страната ни в Европейския съюз.
„Влизането на България в ЕС показа, че обединената национална енергия има невероятна сила за развитието на страната“, пише Симеон ІІ. Според него сега трябва да се замислим какво искаме занапред, каква държава можем да изградим, стъпвайки върху общите европейски ценности, и как да го направим.
Той е категоричен, че именно сега е моментът кандидат-президентите да предложат на избирателя своите конкретни виждания – накъде да върви България, какво искаме да постигнем като нация в следващите години, каква е нашата нова мисия.
„Европа направи своя общ план за 2020 г. Нека дръзнем да отидем още по-напред“, категоричен е бившият премиер. Той припомни, че когато през 2005 година подписа договора за присъединяване на страната към европейската общност, го е посветил на младите хора. Според него именно те са потенциалът, бъдещето и успехът на всяка нация.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване