10/19/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

България е сред топдоставчиците на оръжие

Базираната в Лондон организация "Амнести интернешънъл" постави България заедно с Русия, САЩ, Франция, Германия и Чехия сред основните доставчици на оръжие от 2005 г. насам за страни като Египет, Либия, Йемен и Бахрейн, съобщи радио „Свободна Европа".
Според доклад на организацията много държави, които сега подкрепят демонстрациите в страните от Близкия изток, са осигурявали част от оръжията, използвани от режимите срещу демонстрантите. "Амнести" препоръчва страните да затегнат контрола на експорта на оръжия, за да избегнат риска те да се използват за нарушаване на човешките права. Докладът излиза по време, когато правозащитници настояват американският Конгрес да блокира предложението на продажба на оръжие за Бахрейн на стойност 54 милиона долара. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър заяви, че окончателно решение за продажбата на оръжия не е постигнато, и добави, че много членове на Конгреса са изразили безпокойство по повод сделката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване