10/19/11 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Грондона за 9-и път преизбран за шеф на АФА

Президентът на Футболната асоциация на Аржентина Хулио Грондона бе избран за рекорден девети четиригодишен мандат начело на централата, съобщава Ройтерс. Грондона управлява Аржентинската футболна федерация от 32 години и е първи вицепрезидент на ФИФА, заемайки мястото веднага след Сеп Блатер. 80-годишният Грондона бе избан единодушно от 46-те делегати на събранието. В деня на изборите пред централата на аржентинската федерация се беше събрала малка група протестиращи, които нарекоха Грондона "диктатор". Дясната ръка на Сеп Блатер и вицепрезидент на ФИФА, Хулио Грондона, спечели за рекорден девети път четиригодишен президентски мандат начело на аржентинската футболна асоциация, което ще го задържи на поста до 2015 година. 80-годишният президент се прочу с пререкания с британските медии по време на състезанието с Англия за домакинство на Мондиал 2018. "За 32 години тук ние свършихме работата си и се надявам в бъдеще това да не се променя. Радвам се, че съдбата ми ме остави да работя за всички вас", каза Грондона след гласуването.
Кариерата на Грондона или Дон Хулио, както е по-известен, започва като спортен директор през 1956 година, когато основават „Арсенал“, където той остава до 1975 година. Между 1976 г. и 1979 г. Грондона е президент на „Индепендиенте“, отбор, който подкрепя от дете и който беше камъкът, върху който стъпи, за да се изкачи до върха на аржентинския футбол. Той е избран за президент на АФА през 1979-а, година след като Аржентина печели световно първенство за първи път година по-рано.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване