10/19/11 09:18
(http://e-vestnik.bg/)

Излезе трети том на списание BIOGRAPH, със Слави Трифонов на корицата

Корицата на третия брой на “Биограф”.

Дългучът с виолата от плевенската гимназия “Панайот Пипков”. Разказвачът на вицове, еволюирал до властелин на телевизионния рейтинг. Вечният ерген и самодържец. Човекът, който винаги е с единия крак в политиката, а с другия рита срещу нея… Станислав Трифонов, който на 18 октомври навърши 45 години, е на корицата на третия брой на “Биограф”, със стара снимка от 1993 година.
Списанието отново е дебело като тухла - 276 страници - и се затвърждава като най-голямото българско списание.
“Биограф” е посветил 25 страници на Слави - животът, битките, победите и пораженията му, илюстрирани с уникални снимки. Към тях е прибавено и интервю с Любен Дилов-син, който анализира в типичния си стил характера на дългогодишния си приятел и съратник.
20-страничният опус на разследващата писателка Надя Чолакова “Последният крал на комара” разказва в експресивен белетристичен стил за живота и подвизите на Васил Урумов-Чико.

Авор Бахаров в трети брой на “Биограф”.

Интервюта с вдовицата на Георги Русев Надя, с актрисата Евелина Борисова от сериала “Седем часа разлика” и с Явор Бахаров от “Стъклен дом”, очерци за държавните лидери Силвио Берлускони, Роналд Рейгън и Лаврентий Берия, писателя Атанас Славов, плувеца-маратонец Петър Стойчев, както и репортаж с много снимки от Париж са другите гвоздеи в “третия том” на “Биограф”.

Слави с коса и Любен Дилов-син в трети брой на “Биограф”. Снимка: Иван Бакалов

Специално внимание е отделено и на починалия наскоро бос на Apple Стив Джобс. В броя се съдържат непубликувани досега снимки от първия свободен митинг от 18 ноември 1989 г. и кратка справка за съдбите на неговите оратори в следващите 20 години.

Париж, 14 юли. Денят в който модерната френска индустрия - самолетите “Мираж” - прелитат над средновековните готически катедрали. Снимка: Иван Бакалов

Сред авторите, гостуващи със свои статии в ноемврийското издание, са и Милена Фучеджиева, Леа Коен, Владимир Левчев и Александър Шпатов.
Секциите PERSONAE, LIFESTYLE и REVIEW допълват с актуални новини, страници за мода и рецензии за нови филми, книги, албуми, театрални постановки и изложби.

“Сивият цвят на комунизма” - непубликувани снимки от 18 ноември 1989 г., първият митинг на опозицията. Снимка: Иван Бакалов
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване