10/19/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Кирил Рашков плати 93 000 лева за данък сгради и такса смет

Фамилията на Кирил Рашков е платила 93 000 лева данък за три имота в Пловдив. Това съобщи вчера говорителят на регионалното звено на приходната агенция Божана Илиева. Задължението е натрупано от местни данъци и такси за периода от 1998 до 2007 г.. Тогава сумата е била 75 000, но впоследствие с лихвите е достигнала до 93 000 лева. Имотите са собственост на Кирил, Костадинка и Събка Рашкови, които притежават равни части от сградите.
Тримата са плащали сумите на вноски през последните две седмици, като последната е била преведена във вторник вечерта. В случай че не се бяха издължили, НАП-Пловдив е имала готовност да обяви за продан 4 скъпи автомобила, собственост на семейството.
Плащането е било по приключено изпълнително дело, което общината е предала в Агенцията за държавни вземания през 2009 година и впоследствие е отишло в НАП. „В случай че Рашкови имат други задължения от други местни данъци и такси към общини, където имат имоти за следващия период от 2008 година насам, то информацията за тях е при местните власти, на територията на които са тези сгради“, обясниха от НАП-Пловдив.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване