10/19/11 17:32
(http://www.klassa.bg/)

Пат Матини пристига три дни преди концерта

Остават броени дни до XVІ издание на най-престижния музикален фестивал MUSIC JAM. Българската публика ще има уникалния шанс да се докосне до две изключителни имена от световната музикална сцена - невероятния виртуоз на китарата Пат Матини и легендарната формация „Манхатън трансфер“. Фестивалът ще се открие на 22 октомври с Пат Матини трио в 20 часа в зала 1 на НДК. Изключителният музикант пристига в България заедно с колегите си Бил Стюърт и Лари Гренадиър на 20 октомври - три дни преди концерта. На 21 октомври, ден преди концерта, Пат Матини трио ще направи кратка репетиция в зала 10 на НДК. По време на престоя си Пат и групата му ще имат възможност да се докоснат до историческите забележителности на българската столица, да опитат от родните кулинарни специалитети и да се потопят изцяло в софийската атмосфера.
Музикалното многообразие на Матини е без аналог. През дългогодишната си кариера Пат Матини продължава да внася нови дефиниции в жанра, използвайки новаторска техника и развивайки импровизационния и звуковия потенциал на китарата. Повече от 20 години Пат работи в тандем с кийбордиста и композитор Лайл Мейс. През годините той свири с редица изтъкнати композитори и музиканти като Стив Райх, Олнет Коулман, Хърби Хенкок, Джим Хол, Милтън Насименто, Дейвид Бауи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване