10/19/11 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Пол Макгинли откри обновените девет дупки на игрището „Св. София”

Световноизвестният голфър и дизайнер Пол Макгинли откри първите девет дупки на голф игрището в St. Sofia Golf Club & SPA. Ирландецът пристигна у нас, за да се увери лично, че изпълнението на проекта за редизайн отговаря на най-високите европейски голф стандарти. Традиционно и класическо, едновременно приятно и предизвикателно – такова е обновеното игрище в Равно поле. Българските любители на играта вече могат да изпробват новите предизвикателства на първите девет дупки. Вторите девет са напълно затревени и ще бъдат официално открити напролет.
„Направих игрището на „Св. София” с класически дизайн и много нови предизвикателства. Българската столица вече разполага с едно чудесно място за голф на световно ниво, което очаквам да привлече много повече играчи и начинаещи в този прекрасен спорт. Исках да създам игрище, което да подхожда на една европейска столица – красиво и приятно за игра както за членовете, така и за играчите на професионално ниво”, заяви световноизвестният голфър. По време на 20-годишната си бляскава голф кариера и опит в дизайна Макгинли е събирал идеи от цял свят – от Augusta National до Pebble Beach, и ги е претворил в обновяването на игрището край София.
При обиколката на терена, която Макгинли направи заедно с ръководството на Българската голф асоциация и фирмата изпълнител „Голф Балкан”, бяха обсъдени редица подобрения, както и засаждането на още близо 2000 дървета.
На срещата си с членовете на клуба Макгинли получи поздравления, въпроси и ценни препоръки. Сред присъстващите на дискусията бяха зам.-министърът на спорта доц. Лазар Каменов и президентът на Българската голф асоциация Красимир Гергов.
Именно след среща на един турнир с шефа на БГА Макгинали е получил предложението да се захване с този мащабен проект. Дизайнерът на голф игрището предвижда да се изградят до началото на пролетта 18 дупки, както и да се посадят много дръвчета, което ще направи още по-красив спортно-развлекателния комплекс. Макгинали каза, че проектираният от него терен, е като игрище на бъдещето, което е подходящо за игра за българския и световния голф елит.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване