10/20/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Като министър Стефан Данаилов отпуснал 89 млн. лв. за училищата по изкуствата

Докато Стефан Данаилов е бил министър на културата в правителството на Сергей Станишев, са били отпуснати 89 013 950 лева за подпомагане на работата на училищата по изкуствата и културата. Това съобщи вчера кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Коалиция за България. Данаилов разпространи емоционален текст с данни за работата му като министър на културата в отговор на казаното ден по-рано от министър-председателя Бойко Борисов. В сряда, при откриването на ремонтираната и обновена сграда на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, Борисов каза: “Много ме е срам от това момче“, и допълни: “Стефан Данаилов трябва много да се срамува, че за четири години не си е мръднал пръста за Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.“
„Мислех, че премиерът Бойко Борисов е мъжко момче, но явно съм се излъгал. Чух как толкова си е изпуснал нервите при поредното рязане на ленти на нещо, започнато от друг, че чак ми е направил комплимент, наричайки ме „това момче”, за което му благодаря“, пише Стефан Данаилов. Според него по-лошото е, че някой от екипа на министър-председателя му е подал грешна информация и той показва за вярно желаното, без да се съобразява с истината.
Стефан Данаилов се позовава на числата в публикувания отчет на правителството на тройната коалиция. Именно оттам ставало ясно, че по време на мандата средствата за обучение на кадри в училищата по изкуствата и културата са нараснали почти двойно, а от 4 училищата са станали 23.



Станишев призова управляващите да бъдат наказани


Усещам, че в страната нещо се случва, от разговори с хората, от болката, която чувам от тях. Назрява, нараства желание за протестен и наказателен вот срещу ГЕРБ, заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него е ясно, че на изборите ще има балотаж и той ще бъде между кандидата на ГЕРБ и двойката, издигната от левицата. Станишев обаче заяви, че в много градове из страната хора се отказвали от листите на БСП, защото са били заплашвани от ГЕРБ, че ще бъдат уволнени.
Ето така действат управляващите и затова трябва да бъдат наказани, призова Станишев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване