10/21/11 11:20
(http://radiomilena.com/)

Димитър Бойчев: Ще сезирам прокуратурата, отново се регистрират на един адрес по 10 души, без знанието на собствениците

„Като представител на законодателната власт съм изключително обезпокоен от факта, че в различни общини на Бургаска област,  се потъпква Законът за гражданската регистрация във връзка с Изборния кодекс на Р България”, заявява в свое обръщение народният представител от ПП ГЕРБ и областен ръководител на партията Димитър Бойчев. Позицията продължава така:

Непосредствено преди изборите получавам информации, според които разпоредбите, касаещи регистрациите на избиратели по настоящ адрес, масово не се спазват от служителите на общинска служба ГРАО и от кметове на кметства в малки населени места.

Отново наблюдаваме порочната практика на един адрес да се регистрират по много живущи, а собствениците на имотите дори да не подозират за това. Има сигнали и за регистрирани хора в жилища, които от години изобщо не са обитавани.

Позовавайки се на Закона за достъп до информация официално ще изискам информация от служба ГРАО за регистрациите в Бургаска област.

Всичко по-горе изброено ме кара да мисля, че общински служители грубо нарушават законите, които аз като народен представител от региона лично съм гласувал в пленарна зала. Като гражданин на правова държава съм категоричен, че всеки персонално трябва да си понася отговорностите, ако се докаже, че е виновен. Затова веднага след приключването на изборите ще сезирам прокуратурата по тези сигнали. Смятам, че е недопустимо общински служители да бъдат над закона и безцеремонно да спомагат за евентуални манипулации в деня на изборите.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване