10/23/11 17:39
(http://radiomilena.com/)

„Галъп“: На балотаж отиват Росен Плевнелиев с 41,1 % и Ивайло Калфин с 26,8 %

Името на новия президент на България ще стане ясна след седмица, показват първите резултати от екзитпола за президентския вот на „Галъп”, обявени по бТВ. Битката за „Дондуков” № 2 ще бъде решена на балотаж другата неделя 30 октомври. За доверието на българите ще се борят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин. Данните на „Галъп” сочат, че най-много гласове е получил кандидатът на ГЕРБ. За Росен Плевнелиев са гласували 41,1%. Втори е кандидатът на БСП Ивайло Калфин с 26,8%. На трето място е Меглена Кунева – 15,6%. Анализаторите очакваха разликата между Кунева и Калфин да е много по-малка. Първият български еврокомисар изостава с около 11% от кандидата на левицата.
За Волен Сидеров са гласували 4%, а за кандидата на Синята коалиция Румен Христов – 2%.
От общо 18-те кандидати за президентския пост 7 събират основния процент от вота на избирателите. До първата петица, но с много по-нисък резултат, се нареждат Атанас Семов от РЗС – 1,7%, кандидатът, издигнат от Национален фронт за спасение на България Стефан Солаков получава 2%, информира Агенция фокус.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване