10/24/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Доган даде подкрепата си за Калфин-Данаилов

Двойката Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, или както го наричаме - чичо Ламбо, са най-подходящите с човешкото си измерение, експертност и политическа компетентност. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на пресконференция в нощта на изборите в НДК. Той допълни, че партията му ще направи всичко възможно на втория тур двойката на БСП да получи необходимата подкрепа от избирателите на ДПС.
От думите му стана ясно, че няма да искат нещо за подкрепата си. „Но за да бъдете доволни, че искаме нещо, ще искаме една хубава целувка“, пошегува се накрая лидерът. Той наблегна, че са решени да направят всичко необходимо, за да спрат „тази некомпетентна политика на местно и национално равнище“. После Доган отново добави, че „вижда изход в предсрочни парламентарни избори“.
Той обясни, че са били по-пасивни на президентския вот, защото целта им била първо да са наясно с профила на президента на страната, а това от своя страна станало повод за дискусии от 5-6 месеца вътре в ДПС. „Президентът трябва да гарантира сигурността, спокойствието на гражданите и страната. В рамките на неговите компетенции той трябва да бъде гарант за необратимостта за демократичния процес“, обясни своите виждания лидерът на ДПС.
Според него настоящите избори не формирали дясно в България. „Изборът за президент е модел за развитие на държавата. Изборът на Плевнелиев нищо добро не предвещава. Новият модел започва от тази вечер. Нашата оценка за тези избори е провал за управляващите“, заяви Доган. „Нощта е бременна с нови тенденции, оценки, самооценки, явления и дори неидентифицирани феномени в политиката“, заяви още лидерът на ДПС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване