10/24/11 18:56
(http://www.klassa.bg/)

ЦИК: 10,66% разлика между Плевнелиев и Калфин

Росен Плевнелиев печели 39,83 процента от гласовете, Ивайло Калфин – 29,17, и М,глена Кунева - 14,06 на сто. Това сочеха снощи данните на ЦИК от междинните резултати. Оттам съобщиха, че в секционните избирателни комисии в ОИК към 18 часа вчера обработените протоколи са 87,59% . Според тази извадка Волен Сидеров получава 3,66 процента от гласовете, Стефан Солаков - 2,62 на сто, Атанас Семов - 1,91 на сто, Румен Христов - 1,85 на сто, и Светослав Витков - 1,40 на сто от гласовете. До редакционното приключване на броя ЦИК не огласи информация за окончателните резултати.
В тези тежки времена ни трябва стабилност, а аз се притеснявам, че ако Ивайло Калфин бъде избран, той ще пречи, ще работи за криза и за предсрочни избори. Това заяви кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев пред bTV вчера сутринта. Той обясни, че очаква подкрепа „от сестринските партии в ЕНП" и от „всички останали, които са за каузата на правителството".
Преяждането с власт от страна на ГЕРБ няма да се отрази добре на държавата - това показаха и резултатите от изборите, коментира Ивайло Калфин в предаването „Добро утро, България” на радио „Фокус”.
Кандидатът за президент на БСП не смята, че е продължител на статуквото. По думите на Калфин „подкрепата на ДПС към БСП на втория тур на президентските избори не е решаваща, но е важна“.
Междувременно Ивайло Калфин се съобрази с препоръката на журналист, който в нощта след изборите го посъветва да покани Плевнелиев на диспут, в който да покажат кой е по-достоен за държавен глава. От пресцентъра на БСП изпратиха до медиите копие на писмото, с което Калфин потвърждава готовността си да участва в публичен дебат с Плевнелиев пред всички медии по политиките, които трябва да инициира президентът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване