10/25/11 20:37
(http://www.klassa.bg/)

Кризата удари и американската столица на хазарта

Кризата удари и столицата на хазарта и удоволствията Лас Вегас, съобщи в.”Ню Йорк таймс”. Доказателство за това е замразяването на най-скъпия проект за строежа на луксозния комплекс “Фонтенбло”. Хотелът се намира на бул. "Лас Вегас", наричан още "Лас Вегас Стрип" - най-известния булевард в Града на греха. Според плана комплексът включва 8800 кв.м казино, 3899 стаи, 5600 кв.м СПА, арт театър с 3300 места, 24 ресторанта и мн.др.
На мястото на хотелския комплекс имаше два малки хотела - “Ранчо” и “Алже”. Когато инвеститорът купи терена за 155 млн. долара, или за около 5 % от цената, за която е трябвало да бъде построен 64- етажният хотел ( 2.9 млрд. долара), той се надяваше бързо да възвърне вложенията си. Кризата през 2008 г. и сривът на борсите довежда компанията собственик Fontainebleau Las Vegas LLC до банкрут.
Оттогава строежът пустее и никой не знае дали ще бъде завършен, или съборен. В местната община бе постъпило предложение частни лица да изкупят апартаментите и с техните пари да бъде довършен обектът без заем от банките.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване