10/25/11 20:02
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев увеличава преднината си пред Калфин

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,13 на сто от гласовете пред кандидата на БСП Ивайло Калфин, който има 28,87 на сто. Данните са от Централната избиратeлна комисия на база на преброени 96,84 на сто от секционните протоколи. Очакваше се до края на вчерашния ден да бъдат обявени окончателните резултати от изборите за президент, но до редакционното приключване на броя това не се случи.
За двойката на ГЕРБ Плевнелиев и Попова са гласували 1 302 091 души. Гласовете за двойката на БСП - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, са 935 586 души. За Меглена Кунева и Любомир Христов процентите са 14,05 или 455 800 гласоподаватели. Няма размествания в подредбата на останалите претенденти.
Алтернативата е много ясна, ние с Ивайло Калфин сме много различни и това ще направи избора по-лесен, заяви вчера пред гражданите на Пазарджик и на Пловдив Росен Плевнелиев.
Хората да не се отказват да гласуват на втория тур на изборите заради хаоса на първия, призова кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин на среща с доброволци, ангажирани с неговата предизборна кампания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване