10/26/11 14:54
(http://radiomilena.com/)

Объркаха протокол за избор на кмет в с. Порой, вместо Георги Лефтеров обявиха за кмет Таня Георгиева

Членовете на СИК- Порой са объркали цифрите в официалния протокол за избор на кмет в с. Порой. Вместо да са записали 21 гласа на кандидата на ПП”ВМРО-БНД”, 21 гласа са записали на Георги Лефтеров от ПП“ДПС“. Небрежността на  членовете на комисията накара Лефтеров да подаде жалба в ОИК Поморие, която ще бъде внесена в Бургаски Административен Съд Бургас.  Интересното е, че този протокол е подписан от всички членове на СИК, без никакви поправки и без задрасквания, коментира Фани Семерджиева от ОИК Поморие.

Константи Златаров:До колкото разбрах има внесена жалба. Станало е някакво объркване?
Фани Семерджиева: Имаме внесена жалба от Георги Лефтеров, кандидат за кмет на село Порой, издигнат от ПП”ДПС”. На практика неговите гласове по извлечение от протокола, който той е получил в изборната нощ са 350, но в оригинала на протокола, който пристигна при нас за обработка посочваше тези 350 гласа за кандидата за кмет Таня Георгиева от „ВМРО – БНД”. По никакъв начин слад като са обработени тези резултати и предадени вече в ЦИК и от мен няма как да променим резултата. Очевидно става въпрос за фактическа грешка, но ние сами няма как да я констатираме. Утре жалбата ще бъде внесена в Бургаски Административен Съд и ще чакаме благоприятно развитие на казуса. За съжаление изключително и неприятно, но тази грешка ние не можем да я променим.
Константин Златаров:Тази грешка е единствена и се отнася до избора за кмет на кметство?
Фани Семерджиева:Тази грешка е едиствено в протокола за избор на кмет в с. Порой. Там е грешката. Просто са разменени редовете. Вместо да са записани 21 гласа на кандидата на ПП”ВМРО-БНД”, 21 гласа записани на Георги Лефтеров. Този протокол е подписан от всички членове на СИК, без никакви поправки и без задрасквания, които да ни наведат по някакъв начин в някакво съмнение за нещо нередно в този протокол. Респективно резултатите така са обработени и от Информационно обслужване.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване