10/26/11 14:26
(http://radiomilena.com/)

Фани Семерджиева: Резултатите са обявени на таблото, няма техническа възможност за публикуване

Няма техническа възможност да бъдат качени в сайта на община Поморие последните решения на ОИК Поморие, заяви Фани Семерджиева – председател на ОИК Поморие, която обяви крайните резултати от изборната нощ на 23.10.

 

Константин Златаров:Защо вашите последни решения не са качени в общинския сайт?

Фани Семерджиева: На практика няма как да качим решенията, с които сме обявили окончателните резултати от проведения избор на 23.10., тъй като съгласно одобрените образци от ЦИК, решенията и протоколите са в индигиран вид, трипластови екземпляри, формат „А-3”. На практика тези индигирани екземпляри ние попълваме на ръка, т.е. не на компютър и няма как да ги изпратим за качване на страницата на община Поморие.

Този формат, написан на ръка, изключително трудно може да бъде сканиран и качен по какъвто и да е начин. Но съгласно изборния кодекс ние сме длъжни да ги обявим на таблото на ОИК – Поморие. Комисията се намира в залата на ТИЦ /Пансионата/. Там са обявени и който иска да се запознае с тях е добре дошъл. Който иска да си вземе извлечение пак е добре дошъл.

 

Константин Златаров: Какво показват цифрите от крайните резултати на първи тур?

Фани Семерджиева: По отношение избор за кмет на община Поморие на балотаж отиват кандидатът на ПП”ГЕРБ” г-н Иван Алексиев – 6335 гласа и г-н Петър Златанов – 4424 гласа, които е издигнат от инициативен комитет като независим кмет. С наше решение, както постановява изборния кодекс сме го обявили с дата 30.10.2011г.

По отношение на избора кметовете на кметства, в 5 от кметствата ще има също балотаж. Това са Каблешково, Белодол, Бата, Гълъбец и Горица. В останалите кметства имаме избрани кметове на първи тур.

Разпределението на общинския съвет вече също е ясно. 9 са членовете на ПП”ГЕРБ”, 4 –ДПС, по двама са членовете наПП „РЗС”, ПП”НДСВ” и ПД”Социалдемократи”.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване