10/27/11 22:29
(http://e-vestnik.bg/)

В десетката: Защо ще гласувам с невалидна бюлетина

Този балотаж изборът за мен ще бъде като това да си избера дали да ме изнасилят или убият - един кофти избор, затова мисля да избера третата опция - да пусна невалидна бюлетина с надпис: Аз съм против добива на шистов газ.

Плевнелиев е като аватар на Бойко, но аз искам да се спра на другия кандидат - Калфин, който беше като фикус, запълващ пейзажа зад Ламбо в тази предизборна кампания.

Краткосрочната амнезия налегна ръководството на БСП и те почнаха с менторски тон да размахват пръст към правителството и да ги обвиняват в неща, които те вършиха без свян до преди 2 г. Тъй като съм човек с леви политически убеждения, искам да обясня защо няма да гласувам за кандидата на “левицата”:

1. Ръководството на БСП, което остави единственото социалистическо нещо в партията в нейната абрeвиатура, упорито е застанало пред реформите. След тежката загуба през 2009 г. почти няма промяна в лицата и визията.

2. БСП в този си вид не може да е алтернатива на ГЕРБ, алтернатива не означава само различни лица, а и политики. А управлението на ГЕРБ е логично продължение на тройната коалиция. Тройната коалция прокара плоския данък, а ГЕРБ иска да го увековечи “во век и веков” във “фискалния борд”, при тройката медийният пазар се картелизира, а сега герберите умело се възползват от това.

3. При евентуална победа на Калфин Станишев ще ореве света, че трябва да има пресрочни избори. А аз нямам намерение с моя глас за Калфин да реабилитирам:

- Този, който обядва с братя Галеви и сега обвинява властта в покровителстване на контрабандата.

- Другарката, която покровителства модела Дупница и “громи” в парламента ГЕРБ, че опъва чадър над организирана престъпност.

- Тези, които под масата “раздадоха” медиите и мултиплексите на Пеевски и габровския мустак, при това с държавни пари.

- Онзи свинар, който “открадна” пловдивския панаир.

- Тези, които правиха безобразните заменки, заради които срещу България ще почне наказателна процедура от ЕК.

- Тези, които направиха “Галерия” и приеха Наредба No40 на МВР (отм. от ВАС като противозаконна) и първи ореваха от многото послушвания.

- Червенокосата другарка, която беше освободена от Станишев, заради съмнения в корупция и сега “громи” далаверите на ГЕРБ в парламента.

- И другите знайни и незнайни “новоизлюпени капиталистчета” в партията майка, които се оядоха в държавната софра.

4. Същите люде обещаваха преди да вземат властта, че ще ревизират сделките с БТК и ЕРП-та, не стига че нищо не направиха, но и сурвакаха народа с плоския данък като в същото време говореха за солидарност.

5. Калфин сега обещава референдум за шистовия газ, но как да му се вярва като не го направи за американските бази, дали ще подсече интересите на Шеврон?

6. В крайна сметка клептокрацията си е еднакво крадлива независимо дали е червена, синя, дясна, лява. На тези избори аз не виждам по-малкото зло, защото който и да спечели от двамата, България ще загуби.

И нека Аллах/Бог/Яхве/Буда или там на който се молите да пази България от “елита й”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване