10/31/11 18:44
(http://www.klassa.bg/)

8 нови депутати ще има ГЕРБ

Осем депутати от ГЕРБ, които бяха избрани за кметове, скоро ще влязат в местната власт, а тяхното място в парламента трябва да заемат следващите имена в съответните листи от изборите през 2009 г. В същото време други седем народни представители на ГЕРБ се пробваха да влязат в кметските кабинети, но не успяха. В повечето случаи в Народното събрание на на мястото на новоизбраните градоначалници ще влязат хора, които вече имат опит в политиката, защото идват от редиците на ГЕРБ в местната власт.
На мястото на Живко Тодоров, който ще стане кмет на Стара Загора, в парламента би трябвало да влезе бизнесменът Пламен Русев, който е следващ в листата. След Николай Мелемов, който беше избран в Смолян, е зам. областният управител Недялко Славов. Не е ясно обаче дали той ще напусне областната управа.
Доскорошният общински съветник в Благоевград Веселин Давидов, който е сътрудник към парламентарната комисия по регионална политика, вероятно ще стане депутат на мястото на новия кмет на Благоевград Атанас Камбитов. От същия многомандатен район трябва да влезе още един нов депутат - на мястото на Георги Икономов от Банско вероятно ще дойде бившият вече общински съветник от Сандански Смилян Филчев.
Депутатът Иван Алексиев, който бе избран в Бургаския многомандатен район, стана кмет на Поморие. Следваща в листата е досегашната общинска съветничка в Бургас и шеф на бюджетната комисия Диана Йорданова, която обаче и сега е избрана за общински съветник. Следващ е зам. областният управител на Бургас - юристът Златина Манолова Касърова-Дукова. Дали тя ще напусне мястото си в Бургас, също не е ясно.
След нея пък е друг общински съветник, който отново е избран - Георги Иванов Георгиев. След всички тях се нарежда Антоанета Събкова, която допреди изборите беше общински съветник, но сега не е попаднала в листите.
На мястото на кмета на Панагюрище Никола Белишки в парламента ще влезе бившият вече общински съветник от ГЕРБ в Пазарджик Атанас Кръстев
Успехът на Иван Иванов на изборите в Севлиево отвори пътя към парламента на доскорошната общинска съветничка в Трявна Катя Колева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване