10/31/11 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Калфин: Поздравявам новия държавен глава

Като гражданин, който уважава институциите, искам да поздравя Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и да им пожелая с работата си да покажат, че могат да бъдат обединители и лидери на нацията, от което всички имаме нужда. Това заяви кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин на пресконференцията в НДК в неделя вечерта. Той беше категоричен, че гражданският контрол върху тяхната работа ще бъде ефективен и прозрачен.
„Ще следим всички обещания да се случат. За разлика от поздравлението ми към Плевнелиев не мога да поздравя управляващата партия за изборите“, заяви Калфин. Според него по-лоши избори в България не са правени. „По никакъв начин подобни избори не могат да бъдат посочени като пример. Правото на избор е свещено право и всеки удар срещу него е удар срещу демокрацията“, отбеляза кандидатът за президент на БСП. Той благодари на милион и половина българи, които са ги подкрепили. Според него не всички са последователи на левицата, но са дали глас срещу това, което се случва у нас и ни отдалечава от демокрацията.
БСП постигна една от целите си, които си е формулирала - да бъде припозната като алтернатива на управляващите. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той каза, че социалистическата партия в много отношения е надхвърлила своя твърд електорат и е спечелила стотици нови български избиратели. „Ние ще продължим по съшия начин – да се противопоставяме на авторитаризма“, допълни той.
Станишев беше категоричен, че не може да поздрави ГЕРБ от сърце за победата, защото я счита за нечестна. Той каза, че вотът е спечелен с огромни пари, с полицейски натиск, със заплахи и с масирано купуване на гласове в изборния ден.
„Затова тези избори по никакъв начин не могат да бъдат оценени като демократични, честни и свободни“, каза лидерът на БСП.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване