10/31/11 18:15
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" тръгна по стъпките на националния отбор

Старши треньорът на "Левски" Георги Иванов-Гонзо ще запази поста си след загубата от ЦСКА с 0:1 във вечното дерби (стр. 23). Това стана ясно след поредната среща между синята легенда и собственика на клуба Тодор Батков.
Новината по-скоро изненадва, отколкото да се приема нормално. За всеки средностатистически привърженик на футбола е ясно, че в "Левски" незабавно трябва да настъпят радикални промени. Отборът в момента играе повече посредствен футбол. Реди загуба след загуба в своите двубои и само минималните домакински победи връщат частично усмивките по лицата на изстрадалите сини фенове. Провинциални отбори като "Берое", "Монтана", "Миньор" и "Ботев" (Враца) се представят по-добре при гостуванията си, отколкото "великият" "Левски". В тази своеобразна класация "сините" са на незавидното 13-о място след пет изиграни двубоя, в които са записани 4 поражения и само една победа. Именно поради тази причина отборът на Георги Иванов-Гонзо по-скоро започва да заприличва на националния отбор на България по футбол, отколкото на този, който стигна до четвъртфинал във втория по сила турнир на Европа преди няколко години и се класира в груповата фаза на Шампионската лига. Сега "сините" се борят с посредствеността, по подобие на "трикольорите". При националите обаче вятърът на промяната може би скоро ще задуха. Поне такива индикации дава Българският футболен съюз с бъдещото назначение на Любослав Пенев за треньор на отбора. Собственикът на "Левски" Тодор Батков обаче продължава да вярва на тотално провалилия се като треньор и ръководител Георги Иванов-Гонзо и да не предприема нищо. Решение, което е обречено на провал. Все пак е ясно, че промените в "Левски" един ден ще настъпят, защото са неизбежни. Въпросът е да не се окаже закъснението фатално и „сините“ да останат трета поредна година без никакъв трофей.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване