10/31/11 19:34
(http://www.klassa.bg/)

Металите драстично поевтиняват

Цените на металите в света са намалели драстично за година, съобщиха от Софийската стокова борса. Това се дължи на бавния темп на промишленото възстановяване. Борсовите цени на Лондонската метална борса показват най-голямо намаление при цинка от около 25%.
Спадът на цената на калай е със 17 на сто, с 15 на сто намалява цената и на никела. През април и май цените на металите бяха достигнали срив от 40% надолу. Сега постепенно се нормализират. Експерти от Софийската стокова борса посочиха вчера и статистика за петрола, който най-силно се влияе от икономическите и политическите събития. Цената на петрола за година бележи ръст от 54 на сто. Тя е около 110 долара за барел, по-ниска е сега от май месец, когато беше достигнала 125 долара за барел. Китай отново определя цената на тази стока. Политическите събития в Саудитска Арабия и Либия също влияят на пазара. Увеличават се дневните обеми на производство в Либия, което ще повлияе на понижаването на цената, отбелязват експертите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване