11/01/11 19:10
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Плановете ни са за втори мандат

Премиерът посочи Първанов и Доган като най-сериозните политически опоненти на управляващите

Плановете ни са за втори мандат, заяви вчера премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в обширно интервю за сутрешния блок на bTV. Именно с тази заявка за продължаване на управленския мандат Борисов обясни важността, която е отдавал на отминалите избори. Министър-председателят потвърди, че на следващия ден след изборите в 10 часа е започнало извънредно заседание на правителството, на което е приет проектобюджетът за 2012 г. Борисов казал на министрите: “Сега трябва да работите два пъти повече, защото след 2 г. тези хора пак трябва да ви оценят“.

За изборните резултати

Смятам, че на тези избори хората в България разсъждаваха глобално, иначе не си давам обяснение защо ни дадоха доверие. Мисля, че в поне още няколко града можехме да спечелим, защото много сме направили за тях - Перник например, Враца. Това, което причинихме на Лечков, никой друг не би могъл да му причини. Не стига, че му спряхме парите, но и не му дадохме пари да закърпи улиците, каза Борисов.

За организацията на вота

Имаше инциденти в малките населени места. От всички партии има пострадали. Но на балотажа за президент се гласуваше за не повече от 10 секунди. За дългата бюлетина сме се водили от това да се спестят пари на данъкоплатците, обясни премиерът.

За политиката

Първанов и Доган са най-сериозните конкуренти на ГЕРБ за следващите парламентарни избори. Всички, които познавам в БСП, се подчиняват на Първанов. На тях им трябваше да загубят президентските избори и да спечелят там, където е тяхната местна власт. Те са конспиративна партия, това, което говорят, никога не е ясно.
За тези 20 години в центъра и ляво има двама играчи, които са класа, и всеки, който ги е подценил, е бил тежко бит. Това са Първанов и Доган. На всички останали много им се иска да приличат на тях, особено в дясно, но са далеч от техните резултати, защото Първанов и Доган пак постигнаха целите, които предварително си бяха задали.

За бюджета и реформите

Всички министри разбират какво значи реформа, съкращения и какво значи в рамките на по-малки пари да се постигат по-големи резултати. Всички щяха да получат инфаркт вчера на МС, с изключение на министъра на културата, здравеопазването и някои други. Намалихме драстично парите за армията, за МВР, за ДАНС, отчете Борисов.

За еврофондовете

Ние удвояваме парите по еврофондовете, за да можем да получим максимално пари от Европа. Това дава повече работа за фирмите и вкарва пари за потреблението.

Кой ще е министър на правосъдието?
Днес утре ще се видя с Маргарита Попова, да видим кога ще излезе в отпуск. Не е тайна името на новия министър, просто има няколко кандидати, които искам да съгласувам. Няма да бъде депутат. Защото много е важно реформата в съдебната система да продължи така, че да работи в много тесни връзки с Брюксел, коментира Борисов.

Кризата в Гърция
Някой от вас завижда на Гърция ли, че си запалиха държавата? Аз не искам българите да се превръщат в подобни хора. Гърция имаше 100 млрд. дългове, когато всички скочиха срещу нея, тези дългове, те се изчисляват през пазарите, но те им станаха 300 милиарда и сега казват, че от тези 300 милиарда им опрощават 100, но остават 200 милиарда. На Гърция пак се намериха хора да им помогнат поради позициите им. На България няма кой да й помогне изпадне ли в такава криза.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване