11/01/11 18:59
(http://radiomilena.com/)

Димитър Бойчев: ПП ГЕРБ ще работи за развитието на всяка една община в региона

„ПП ГЕРБ ще работи за развитието на всяка една община в региона, независимо от коя партия или инициативен комитет е бил издигнат кмета. Необходимо е, обаче, и самите градоначалници да имат желание за работа и да проявят инициатива”, заяви пред журналисти областният ръководител на партията за Бургас и депутат Димитър Бойчев.

На пресконференция днес Бойчев, кметовете от ПП ГЕРБ Иван Алексиев (Община Поморие), д-р Димитър Германов (Община Приморско), Панайот Рейзи (Община Созопол), Иван Жабов (Община Средец) и народните представители д-р Галина Милева, Стоян Гюзелев и Иван Вълков коментираха постигнатите резултати и обявиха, че темата избори вече е затворена за всеки един от тях. „Сега ни предстои много работа, защото очакванията на хората са големи. Всички колеги обещаваха само реално изпълними неща, които предстои да се реализират през следващите четири години”, обяви Димитър Бойчев.

По уважителни причини на брифинга не успяха да присъстват кметовете Димитър Николов (Община Бургас) и Георги Лапчев (Община Царево).

„Успехът на ПП ГЕРБ се дължи до голяма степен и на развитието на Бургас, който се превърна в град образец. Категоричен съм, че новите кметове на партията няма да си губят времето в реваншизъм, а ще работят за всеки един жител”, каза още Бойчев. Той обяви статистика, която ясно показва нагласите на хората в Бургаска област.

През 2007 г. в целия регион е избран само един кмет от ПП ГЕРБ – Димитър Николов. Четири години по-късно кметовете на партията са 6. Спечелените мандати за общински съветници през 2007 г. са 37, а днес вече ПП ГЕРБ има 93 представители в местните парламенти в региона. Кметовете на ГЕРБ тази година сменят многогодишни управници от БСП. „Това доказва, че те не са си свършили работата. Жалко за хората и за изпуснатите възможности за тези 12, 8 или 4 години”, коментира Бойчев. Той отбеляза и някои ключови по-малки населени места, където жителите също избраха ПП ГЕРБ. Кметове на партията вече са Атанас Желязков (Ахтопол), Мария Василева (с. Лозенец), Христо Янев (Обзор), Добри Добрев (Черноморец), Елена Бояджиева (Каблешково), Йордан Йорданов (Българово) и много други.

 

 

В Общинските съвети на три общини ПП ГЕРБ има пълно мнозинство. Това са Бургас, Созопол и Царево. Партията показва добри резултати и в Руен и Сунгурларе, където до този момент е нямало съветници от ПП ГЕРБ, а сега и на двете места са по трима.

„Ако изборите за президент се решаваха само в Бургас Росен Плевнелиев щеше да спечели още на първи тур с 51,46 %. На втори тур в 7 от 13 общини в нашата област за президентската двойка на ПП ГЕРБ са гласували на 50 % от избирателите. В Бургас, Царево и Созопол процентите са над 60 %”, съобщи Димитър Бойчев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване