11/03/11 13:06
(http://radiomilena.com/)

Кметът Николов посрещна новия генерален консул на Турция в Бургас

Кметът Димитър Николов прие днес в кабинета си новия Генерален консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой. Това бе първата официална визита в Община Бургас на дипломата след назначаването му преди две седмици на новия пост.
И двамата събеседника изразиха желание за засилване на съвместното сътрудничество между България и Турция в областта на търговските връзки, туризма и културния обмен.
Въпреки, че е отскоро консул Джем Улусой призна, че е очарован от града, морето и Приморския парк. „Много бихме желали да развиваме отношения във всички сфери в полза на нашите две страни”, допълни той.
Кметът Николов запозна своя гост с възможностите, които предоставя бургаския регион и сподели желание за ускоряване на съвместните проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество с Турция.
В момента Бургас си партнира с град Къркларели по проект „Зелени коридори” за популяризиране на природното, културно и историческо наследство в двата региона. За целта ще бъде създадена интерактивна карта на трансграничния район, съдържаща всички обекти и възможните маршрути.
Още два проекта по програмата се подготвят в Община Бургас. Единият е в сферата на опазването на околната среда и природното наследство, а вторият – за изграждане на информационни системи и електронни услуги, подпомагащи бизнеса. В процес на оценка е проект по ОП „Черно море” насочен към опазване на биоразнообразието. В него Бургас ще си партнира с турския град Синоп.
В края на разговора кметът Димитър Николов пожела на новия турски консул в Бургас добро съвместно сътрудничество и успешен мандат.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване