11/07/11 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони отрича, че ще подава оставка

„Слуховете за моята оставка са безпочвени“, написа италианският премиер Силвио Берлускони в страницата си във Фейсбук вчера следобед. Преди това в Туитър бе разпространена новината, че той се оттегля всеки момент. По-късно се появи версията, че Берлускони ще изчака важното гласуване днес в Камарата на депутатите на отчета за бюджета за 2010 г. и после ще поиска вот на доверие в Сената по пакета от антикризисни мерки, който представи в ЕК и в ЕЦБ. „Искам да видя в парламента лицата на тези, които ме предават“, каза Берлускони по телефона за в. “Либеро“. В събота министърът на вътрешните работи Роберто Марони призна в предаване на известния водещ Фабио Фацио, че управляващите нямат вече мнозинство в долната камара и затова се очертават предсрочни избори през януари. На среща с ръководството на „Народ на свободата“ в неделя вечерта е било изразено мнението, че оставката е неизбежна, твърди Ройтерс.
Вчера сутринта Берлускони замина за Милано във връзка с „лични ангажименти“, както бе съобщено от пресофиса му.
Борсата в Милано реагира светкавично първо на новината за предстояща оставка, като мина от червено на зелено, но след опровержението на премиера забави ръста на котировките.
Берлускони е изправен пред нарастващ натиск в Италия и от чуждите инвеститори да се оттегли, с мотива, че неговото правителство не може да намали държавния дълг от 1,9 трилиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване