11/09/11 10:06
(http://radiomilena.com/)

Кръгла маса организирана от Българския зъболекарски съюз

На 10.11.2011г. от 12:30ч в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе Кръгла маса, организирана от Българския зъболекарски съюз на тема: Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. На нея ще бъдат представени данните за началото на поставянето на силанти при децата от 5 до 9-годишна възраст в отделните региони на страната. Другата основна цел на Кръглата маса е свързана с продължаване популяризирането на инициативата за подобряване оралното здраве на децата до 18 г. чрез добиване на широка информираност сред всички родители за Национална програма.
През месец октомври 2011 г. започна поставянето на силанти на деца от 5 до 9 годишна възраст в рамките на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в България. То е безплатно за родителите и ще продължи до края на ноември.
За силанизирането на първите постоянни зъби на децата към момента са заделени 1.3 млн. лв. Финансирането ще бъде достатъчно, за да се обхванат всички желаещи. Националната програма предвижда всяка година да се обработват зъбите на до 20 000 деца. Самото силанизиране ще се осъществява от лекари по дентална медицина в над 200 кабинета в цялата страна На Кръглата маса ще бъдат представени първите данни от проведеното силанизиране в Бургаски  регион.
Всеки родител, който желае да се възползва от възможността ще може да се свърже със съответния регионален координатор на интернет–страницата на Програмата: www.oralnaprofilaktika.bg. На безплатен телефон 0800 1 45 46 могат да се задават въпроси и да се получи допълнителна информация

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване