11/10/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

12 от общо 24-те районни кметове в София остават в екипа на Йорданка Фандъкова

12 от общо 24 районни кметове в София ще запазят постовете си и ще бъдат предложени за избор на предстоящото заседание на Столичния общински съвет (СОС ) на 14 ноември.
Това съобщи вчера преизбраният кмет Йорданка Фандъкова.
Тя представи предложенията си и за останалите 12 районни кметове. Почти сигурно фаворитите на Фандъкова ще бъдат одобрени, защото СОС има абсолютно мнозинство в СОС.
„Очаквам районните кметове да са мои съдружници в контрола върху незаконното строителство, изоставените строежи, както и върху опасните сгради. Поисках оценка от организациите за досегашната работа на кметовете. На някои места имаше проблеми с координацията, които пречеха на работата“, каза Йорданка Фандъкова.
Двата най-големи столични района - „Люлин“ и „Младост“, ще имат нови кметове. В „Люлин“ вече ще се разпорежда Милко Младенов, досегашен зам. областен управител на София-град. В кметския кабинет в „Младост“ пък ще влезе досегашният управител на 25-и ДКЦ Цвета Авджиева.
За районен кмет на "Средец" Фандъкова предлага досегашния заместник-кмет на „Красно село“ Вергиния Стоянова, за "Красно село" - досегашният кмет Пламен Църноречки, за "Възраждане" - секретаря на района до момента Савина Савова. Район "Оборище" ще бъде ръководен от Йорданка Фикирлийска, "Сердика" ще остане с досегашния си кмет Тодор Кръстев, "Подуяне" - с досегашния си кмет Ева Митова, "Слатина" - с досегашния си кмет Антоанета Апостолова. За кмет на "Изгрев" се предлага Димитър Димитров, за "Лозенец" - общинският съветник от ГЕРБ Любомир Дреков, за "Триадица" - Стоян Нанчев, за "Красна поляна" - досегашният районен кмет Иван Чакъров, за "Илинден" - досегашният районен кмет Миглена Веселинова, за "Надежда" - досегашният районен кмет Димитър Димов, за "Искър" - досегашният районен кмет Йордан Томов. Район "Студентски" ще е с досегашния си кмет Димитър Дилчев, район "Витоша" ще се ръководи от досегашния общински съветник Стойко Дуков, район "Овча купел" - от досегашния заместник-кмет на "Надежда" Христина Семерджиева. Район "Връбница" ще е с досегашния си районен кмет Младен Младенов, "Нови Искър" ще е с районен кмет Даниела Райчева, която в миналия мандат беше общински съветник от ГЕРБ. Районен кмет на "Кремиковци" ще е досегашният кмет Ивайло Панев, а заместник-кметът на "Подуяне" Димитър Сичанов ще стане районен
кмет на "Панчарево", районен кмет на "Банкя" ще остане Рангел Марков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване