11/10/11 06:03
(http://radiomilena.com/)

Александър Йорданов: 10-ти ноември не трябва да се митологизира

 Разбира се, че си спомням всичко около 10-ти ноември, както и събитията след това. Това е моят живот и живота на нашето поколение. Това заяви Александър Йорданов, член на Националния съвет на СДС, в интервю за БНТ. 10 ноември не трябва да се митологизира като дата, защото на този ден Комунистическата партия проведе един от поредните и омръзнали на народа пленуми, добави още той.
На въпрос къде е бил, когато е станало ясно, че Тодор Живков подава оставка, Йорданов каза, че е бил в Съюза на писателите, в кафето „Сивото поточе”. Новината се промъкна някак си тихомълком. Тя се предаваше от ухо на ухо и постепенно настъпи едно оживление, обясни още той.
По отношение на първите демократични митинги в страната, Александър Йорданов заяви, че за съжаление тези хора от протеста сега не ги виждаме, няма ги нито сред милионерите, нито сред политиците, те си останаха народа. „Ние побългарихме прехода в някакъв смисъл, България се промени, но българинът не се промени”, подчерта Йорданов. Според него от прехода са се променили една малка извадка от българите, т. нар. тарикати.
Александър Йорданов заяви, че в момента всичко е материално. „Преди се гледахме в очите и се обичахме и си вярвахме. Сега обаче вече изчезна вярата, изчезна моралът”, подчерта още Йорданов, цитиран от Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване