11/14/11 09:07
(http://radiomilena.com/)

Мащабна кампания на фондация за откриване на изявени деца

Фондация „Шанс за децата на България“ си поставя амбициозната и родолюбива задача, да подпомага развитието на талантливи деца и способни млади хора от 6 до 20 години, осигурявайки им шанс, зависещ изключително от техните качества, трудолюбие и постоянство и да спонсорира тяхното образование, професионално обучение и творческо развитие. „Основната ни цел е,“ споделя президентът на фондацията г-ца Лилиана Славова „да инвестираме в творчески инициативи за изпреварващо образование в областта на науката, технологиите и изкуството, съобразно интересите и дарбите на нашите деца. Твърдо сме убедени, че е изключително необходимо да се обърне достатъчно внимание на тези деца, защото въпреки трудностите на днешното време, те са нашето УТРЕ.“

Мащабната кампания на фондацията за откриване на изявени деца, вече дава своите плодове – в Центъра за млади таланти в град Бургас вече се работи с успех над пет творчески проекта. С откриването на Центъра за първи път в Бургаска област се поставя началото на подобен тип благотворителна дейност. Всичко в името на децата, всичко за тяхното благо и бъдеще! Това е идеята и на конкурса за детско творчество „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“, обявен на 7 ноември. В него могат да участват момчета и момичета на възраст от 6 до 19 години, които умеят да пеят, да пишат, да рисуват, да танцуват, играят, музицират или усвояват лесно чужди езици.

В обявените конкурсни категории присъстват почти всички жанрове: рисунка, стихотворение, есе, кратък разказ, фейлетон, песен, фотография, компютърна анимация, филмов сценарий. Темите са разпределени по възрастови групи. Децата от 6 до 10 години ще дадат воля на въображението си по темата: „Ако имах вълшебна пръчица”. Участниците на възраст от 11 до 15 години ще пресъздадат „Истински красивото е невидимо за очите”, а тези от 16 до 19 години своето мнение и виждане за – „Ние (не) вярваме в чудеса”.

Творбите се изпращат на имейл info@forbgkids.org, на адрес: Център за млади таланти, пл. „Атанас Сиреков 4”, 8000 Бургас, както и на ръка в Центъра. Последният срок за изпращането е 7 декември 2011 г. За повече информация посетете сайта на фондацията www.forbgkids.org.

Компетентно, независимо и безпристрастно жури от уважавани творци ще излъчи победителите. Наградите ще бъдат непредметни, но изключително атрактивни и стимулиращи отличените деца. На 13 декември на сайта на фондацията ще бъдат обявени финалистите, а на 15 декември официално наградени на тържеството на Центъра за млади таланти.

Фондация „Шанс за децата на България” непрекъснато ще разширява дейността си с още иновативни проекти. Конкурсът за таланти в Бургас ще даде възможност на нейните експерти да усетят още по-добре потребностите на децата, да разберат за техните желания и цели и начин на мислене, за да бъде съхранено и развито по най-добрия начин заложеното в способните деца на България.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване