11/14/11 06:46
(http://radiomilena.com/)

Милен Велчев: Ако сега бях финансов министър, не бих вдигнал минималната заплата

Аз бях консултант по сделката с „Булгартабак” и нямам право да коментирам нищо по нея, освен това, което е обявено публично, независимо дали има или няма българско участие в сделката. Никакъв български участник не съм консултирал, аз съм давал консултации на руската банка, която е купувач по сделката. Това заяви бившият министър на финансите Милен Велчев в интервю за Нова телевизия. Не съм се занимавал с въпроса дали компанията трябва да се препродаде или не, добави Велчев.

На въпрос дали България е застрашена от дълговата криза в Гърция и Италия, Милен Велчев заяви, че ние не сме застрашени. Благодарение на двете правителства, които управляваха от 2001 до 2009 година, сега България не е в толкова дълбока криза.

„Симпатизирам на Дянков. Съчувствам на неговите усилия за промени”, заяви Велчев по повод на управлението на финансовия министър Симеон Дянков.

На въпрос дали би увеличил минималната работна заплата, ако беше финансов министър, Милен Велчев каза, че не би го направил, няма основания за ръст.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване