11/15/11 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Индия успешно изпита ракета с обсег от 3500 км

Индия извърши успешен опит с ракета с голям обсег, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявление на представител на министерството на отбраната. Ракетата "Агни-4", която е с максимален обсег от 3500 км и може да носи еднотонна ядрена бойна глава, бе изстреляна от източния щат Ориса. За 20 минути тя достигна зададения район в Бенгалския залив. Военни наблюдатели коментират, че параметрите са били постигнати и опитът може да се смята за успешен.
Междувременно австралийският премиер Джулия Гилард предложи на правителството да отмени забраната за износ на уран за Индия. Според Гилард, това би укрепило отношенията с Индия, която смята за демократична и миролюбива страна. Забраната за износ на уран бе наложена от Лейбъристката партия, след като взе властта преди четири години. Лейбъристите смятат, че щом Индия не се е присъединила към договора за неразпространение на ядреното оръжие, въпреки че го притежава, не е безопасна дестинация за урана.
От страните, притежаващи ядрено оръжие, към договора не са се присъединили още Северна Корея, Пакистан и Израел.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване