11/20/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

ДНСК проверява остъклените балкони

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще проверява остъклени балкони само по сигнал на гражданите, съобщиха оттам. Масови инспекции на такива обекти не се подготвят, се уточнява още в информацията. Пояснението от институцията е заради извършена проверка в гр. Варна и твърдения, че ще започне масова ревизия на подобни обекти. До този момент най-често причините за сигналите и жалбите са за завземане на общи части, които чрез обзиждане и остъкляване се приобщават към жилища и търговски обекти без съгласието на останалите собственици. В повечето случаи това са козирки, общи тераси, общи покриви и др.
Инспектират се освен присвояване на общи части и недопустими намеси в конструкциите на сградите, като премахване на цели панели от панелните блокове, отвори в носещи конструктивни елементи, допълнително натоварване върху конзолни елементи и др. Ако при проверка на ДНСК се установи, че строежите от този тип са незаконни, следва процедура по премахване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване