11/20/11 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Мозъците на геймърите са като на комарджиите

Мозъците на децата, които играят видеоигри с часове, вероятно са устроени по-различно, съобщи „Дейли телеграф“.
Учените от Гентския университет в Белгия са установили, че при децата, които прекарват дълго време пред компютъра в междугалактически битки, областта от мозъка, която отговаря за удоволствието, е по-голяма. Това означава, че те получават по-голямо удовлетворение от играта, дори и когато губят, точно както мозъците на комарджиите ги принуждават да залагат, дори и когато няма голям шанс да спечелят.
Изследването, които е първото, изучаващо структурата на мозъците на геймърите тийнейджъри, повдига въпроса дали този навик не трябва да се разглежда като зависимост. Засега обаче не е ясно дали игрите водят до увеличаване на въпросната област от мозъка или структурата на мозъците на тийнейджърите ги кара да прекаляват с видеоигрите. Други изследвания обаче показват, че различията в структурата на мозъка е причината някои деца да не могат да се откъснат от компютъра с часове, посочват учените.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване