11/20/11 18:33
(http://www.klassa.bg/)

„Реал“ (Мадрид) и „Барселона“ отново впечатлиха

Отборите на „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“ не допуснаха изненади в двубоите си от 13-ия кръг на испанската Примера дивисион и записаха нови победи, прибавяйки по 3 точки към актива си. На стадион „Местая“, „Реал“ се наложи с 3:2 над „Валенсия“, докато на „Камп Ноу“, „Барселона“ победи с 4:0 „Сарагоса“. След победите двата гранда останаха на първо и второ място във временното класиране, а разликата помежду им се запази три точки в полза на тима, воден от португалския специалист Жозе Моуриньо.
Срещу „Валенсия“ попаденията за „белия балет“ бяха дело на Карим Бензема, Серхио Рамос и Кристиано Роналдо. За Карим Бензема това беше седми гол от началото на сезона. Два пъти повече попадения има Кристиано Роналдо – 14. Головете за домакините пък бяха реализирани от Роберто Солдадо. С победата над „Валенсия“, „Реал“ продължи добрата си серия в шампионата, като в последните 8 срещи тимът е спечелил 8 победи.
Основният съперник на мадридския клуб за титлата – „Барселона“, беше доста по-убедителен в успеха си. „Каталунците“ спечелиха с 4:0 срещу „Сарагоса“ като домакин. Попаденията на стадион „Камп Ноу“ отбелязаха Жерар Пике, Карлес Пуйол, Лионел Меси и Давид Вия. За Лионел Меси това беше гол №15 в Примера дивисион този сезон и общо 204 в кариерата му в „Барселона“. Само за календарната 2011 година Меси е отбелязал 50 попадения за „каталунците“ в 50 официални срещи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване