11/21/11 15:43
(http://radiomilena.com/)

В Несебър 90 деца посетиха храм „Успение Богородично” в Деня на християнското семейство

Около 90 деца от ОДЗ „Калина Малина” и училище СОУ „Л.Каравелов” посетиха храм „Успение Богородично” в стария Несебър в Деня на християнското семейство, съобщава пресцентъра на общината. Поканата за почитане на църковния празник към тях бе отправена от читалище „Яна Лъскова“, а службата, посветена специално за най-малките жители на града започна в 10.30 часа. Отец Димитър изнесе беседа, като разказа на децата за самия празник и отслужи водосвет за здраве. Накрая децата поздравиха с кратка музикална програма всички присъстващи християни. От църковното настоятелство малчуганите получиха икони, а от читалището бяха подготвили за тях християнска литература по повод предстоящите големи църковни празници и стихотворението „Молитва” на големия ни поет Иван Вазов.

В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Пак от нея започва и пътят към Църквата и вярата. Затова и празникът Въведение Богородично е на особена почит сред православния български народ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване