11/22/11 19:18
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов поддържа социалния диалог

Синдикатите – КТ „Подкрепа“ и КНСБ, защитиха вчера социалния министър Тотю Младенов, след като Бойко Борисов обяви на 20 ноември, че му е вдигнал жълт картон заради напрежението със синдикатите. Вицепрезидентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ обвиниха за конфликта в Националния съвет за тристранно сътрудничество вицепремиера Симеон Дянков, който бил изключително непоследователен по отношение на пенсионната реформа. На 20 ноември КНСБ и КТ “Подкрепа“ заявиха, че се оттеглят от съвета заради безпрецедентното увеличаване на пенсионната възраст. Според тях това решение на екипа на финансовия министър било скандално, защото Дянков преди 10 дни е обявил точно обратното - че няма да има повишаване на възрастта.
„Тотю Младенов е този, който поддържа социалния диалог в Националния съвет за тристранно сътрудничество“, заяви пред „Класа“ Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“. Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ, коментира от своя страна, че не са за или против оставката на социалния министър, но не смята, че Тотю Младенов трябва да бъде жертва за нарушения диалог в тристранката. Според двата синдиката виновникът за липсата на социален диалог е вицепремиерът Симеон Дянков, който е и председател на съвета.
Самият Тотю Младенов реагира на премиерската критика, като каза, че готов да си подаде оставката, когато Борисов му я поиска. Същевременно той предупреди, че работи за възстановяване на диалога в съвета, защото е по-добре да има някакъв диалог, отколкото никакъв.
Бойко Борисов коментира снощи, че финансовият министър Симеон Дянков е сгрешил, като е избързал с представянето на пенсионната реформа. Както и че е дал срок на Младенов до днес сутринта да разпише сроковете за реформата, след което ще се срещне със синдикатите по тези теми.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване