11/23/11 11:48
(http://radiomilena.com/)

Инджев: Защо се мълчи така гузно за побоя над шефа на АЕЦ „Козлодуй“?

Физикът Георги Котев заяви на пресконференция, че твърденията, че търговията с електроенергия била причина за нападението над шефа на АЕЦ „Козлодуй“, не отговарят на истината. Той подчерта, че това, колко ток ще продава АЕЦ „Козлодуй“ не го решава АЕЦ-ът, а се решава в София.

Той изрази мнение, че по-вероятна причина за нападението е фактът, че преди около месец в интервю за „Еврочикаго“ директорът на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов е разкрил неща, които го изобличавали в съучастие в престъпление – подмяна на ядреното гориво.

Журналистът Иво Инджев съобщи, че в негово присъствие на среща с Котев сегашният министър Трайчо Трайков е заявил: „Аз знам, че в България има енергийна мафия“. Инджев подчерта, че „мафия“ означава сливане на подземния свят с официалната власт и каза: „Смятам, че побоят е първото косвено доказателство, че в АЕЦ се правят такива неща, които стават повод за опит за сплашване на директора на най-охранявания обект“.

Инджев изрази възмущение, че държавата мълчи по случая. „Но тук става въпрос за националната сигурност. Това е хвърлена ръкавица към държавата, обявяване на дуел на държавата, а държавата мълчи и според мен – мълчи гузно“, заяви Инджев.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване