11/24/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА да избира между титлата и парите от Зику

Звездата на ЦСКА Янис Зику, който до този момент е отбелязал 13 гола за „червените“ в „А“ група, почти сигурно щял да бъде продаден през зимата. Това твърди спортният директор на тима Драголюб Симонович. Към този момент „армейците“ са получили няколко конкретни оферти за своя най-добър футболист. И сега всичко е в ръцете на шефовете от „Титан“, които трябва да изберат да запазят основния си коз за спечелването на дългоочакваната вече три години шампионска титла или да го продадат и да приберат в касата си поне 2 милиона евро.
В лицето на Янис Зику ЦСКА намери най-сетне качествен голмайстор, какъвто не е имал от времето на Димитър Бербатов. Румънецът изигра общо 15 мача в България за първенството и Суперкупата, в които отбеляза 14 гола и има впечатляващия коефициент от 0.93 гола средно на мач. Освен това почти всичките му голове носят трите точки за отбора. Румънецът вкара и на директни съперници за първото място, срещу които игра – „Литекс“, „Левски“ и „Черноморец“.
Заради парите обаче босовете на „армейците“ изглеждат готови да го продадат в пиковия момент и вече се оглеждат за негов заместник. Въпросът е дали ръководството на ЦСКА отново не предприема поредната си безумна постъпка, която може да струва скъпо – отборът да не триумфира с бленуваната от феновете титла. Подобен гаф направиха в „Левски“ след миналия сезон, като се разделиха с головата си машина Гара Дембеле срещу 2 милиона евро и титлата влезе безпроблемно във витрината на „Литекс“. Сега същата грешна стъпка могат да сътворят и „червените“, които в името на парите са готови да сдадат титлата, примерно на амбициозния тим на „Лудогорец“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване