11/25/11 13:53
(http://radiomilena.com/)

Вдигнаха пенсионната възраст с промени в бюджета на НОИ

С една година скача възрастта за пенсиониране от 1 януари 2012 година, като увеличението ще е за всички категории труд. Това предвиждат внесените днес от депутати на ГЕРБ промени между първото и второто четене в бюджета на НОИ.
Според одобрената миналата година пенсионна реформа възрастта за пенсия на работещите в тежки условия трябваше да започне да расте от началото на 2015 година с шест месеца на година, а за всички останали – от 2021 година с шест месеца годишно.
Сега внесените от ГЕРБ предложения предвиждат възрастта за пенсиониране да се увеличи от 1 януари 2012 г. с 1 година за всички категории труд, а от 2015 г. да се повишава с по 4 месеца всяка година. Така през 2021 година възрастта за мъжете ще достигне 65 години, а за жените – 63 години.
С промените от догодина работещите в трета категория труд ще имат право на пенсия при навършени 61 години за жените вместо сегашните 60 години и 64 години за мъжете, вместо сегашните 63.
В промените е заложено още минималната пенсия да се увеличи от 136.08 лева на 145 лева от 1 юни следващата година.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване