11/26/11 10:11
(http://radiomilena.com/)

Жестоко убийство в Трънско, извършителите са задържани

Сигнал за изчезнал човек в трънското с.Милославци е получен вчера, около 10,35 часа в местното районно управление. Криминалисти от ОДМВР-Перник и РУП-Трън посетили местопроизшествието, където се натъкнали на разбита входна врата на жилище, обитавано от 52-годишния Й.Д., с постоянен адрес в София. В разхвърляната къща имало следи от кръв, а собственикът и колата му липсвали. Незабавно било предприето издирване. Скоро в дере в безлюдната местност между трънските села Филиповци и Велиново е намерено тялото на 52-годишния Й.Д. с прободни рани, най-вероятно нанесени с нож. Органите на реда открили и колата на убития на пътя за софийското с. Пожарево. Регистрационните табели от автомобила били открити в реката, на пътя за с. Филиповци. След КПП-Владая е намерена и автомобилна щанга, с която са нанесени ударите по убития.
Междувременно, около 9 часа вчера сутринта, по сигнал на началника на Районно управление „Полиция“ – Трън, в Брезник били задържани двама известни на полицията трънчани, които пътували към Перник с лек автомобил, натоварен с отпадно желязо. При последвалата работа с криминално проявените Г.Т./25 г./ и 28-годишния П.Д. от Трън е изяснено, че предната вечер мъжете отишли в жилището на жертвата, разбили входната врата и пребили го с щанга, а след това моногократно го ранили с нож. После натоварили безжизненото тяло в колата му, като задигнали портфейла и кредитната му карта и всякакъв вид железа от двора. Натоварили металите на тяхната кола и заедно с двата автомобила тръгнали да заличат престъплението. По пътя изхвърлили трупа на Й.Д., а колата му изоставили. Рано сутринта тръгнали да издават желязото в пункт за вторични суровини в Перник.
Г.Т. и П.Д. са познати на органите на реда с множество кражби, за които са изтърпявали условни присъди и пробации. Задържани са 24 часа, като ще се иска постоянния им арест.
Образувано е досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване