11/28/11 12:07
(http://www.klassa.bg/)

Кадифе на джаз в нощта

 Джаз формацията "TAMBU"
Петър Салчев (вокал), Живко Петров (пиано), Димитър Семов (ударни)

Невероятните  джаз музиканти и спиращи духа импровизатори от формацията TAMBU подготвят забележителен концерт в Sofia Live Club. Изявата този вторник е с начален час 21.00 часа и ще започне непосредствено след тържественото отпразнуване на Десетия Рождения ден на емблематичното джаз  предаване по Джаз ФМ - ДЕЗАФИНАДО на меланхоличната певица и радио водеща Мирослава Кацарова.



С идеята TAMBU през годините свързаха имената си - Петър Салчев, Пламен Карадонев, Ивайло Зваздомиров, Венко Поромански, по късно Живко Петров и Димитър Семов. Като гости на формата през групата са минали и Шибил Бенев, Петър Момчев, Михаил Йосифов.

С появяването си още преди 13 години, TAMBU добива голяма популярност като водеща клубна формация, а по-късно е желан и утвърден гост на сцената на всички големи фестивални джазови сцени в България. В последния си състав - Петър Салчев, Живко Петров и Димитър Семов, групата записва своите интерпретации на няколко емблематични заглавия от съвременната поп и джаз музика. С тях групата добива голяма популярност, но за съжаление проектът TAMBU остава неиздаден и до днес.



Кадифеният глас на Петър Салчев също е добре познат на българската аудитория. Той притежава забележителна дълбочина на изразa и печели публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Салчев извлича всяка нота дълбоко от корените на душата си, поднася я със стил и маниер, характерни за най-изкусните артисти. Джазовата му кариера започва с летящ старт – работи с Бели, зелени, червени, а по-късно е солист на бигбенда на БНР. През 1995 печели наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив. Партнира с големите имена в българския джаз, изнася концерти из цяла Европа и САЩ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване