11/29/11 16:12
(http://www.klassa.bg/)

Войната между Йохан Кройф и Ван Гаал се разраства

Напрежението в един от най-великите футболни клубове в Европа - „Аякс“ (Амстердам), продължава с пълна сила. На последното заседание на Борда на директорите няколко от членовете призоваха легендата Йохан Кройф и още четирима членове на Борда на директорите да напуснат своите постове. Според хората, които отправиха искането, това ще бъде единствената възможност да се сложи край на личностната борба в клуба, която в момента го дърпа надолу.
Преди месец, Йохан Кройф публично се скара с четирима от членовете на борда, след като за директори бяха назначени Луис ван Гаал, Дани Блинд и Мартен Стуркенбоом. Хората от 24-членния Борд на директорите се опитаха да тушират напрежението и да инициират диалог между страните, но това не стана. Тогава президентът на „Аякс“ Роб Беен-джуниър се принуди да вземе драстично решение. „Работата няма как да продължи по този начин и ние сме длъжни да предприемем някаква стъпка. Нашето решение е да назначим временен Съвет на директорите от трима души, който да управлява „Аякс“ до 12 декември, когато е насрочено събранието на акционерите. На това събрание вече ще изберем новия Борд на директорите“, заяви Беен.
В основен проблем се превърна назначението на Ван Гаал, с когото Кройф не иска да работи. Ван Гаал изведе „Аякс“ до последния голям европейски трофей преди 16 години, а през април беше уволнен от „Байерн“ (Мюнхен). Засега няма яснота коя от двете страни ще надделее, след като президентът и основен акционер Роб Беен, както и следващият в списъка с най-много акции - Кейе Моленаар, са поддръжници на Кройф. Двамата първи в йерархията на „Аякс“ искат Йохан Кройф да работи за клуба в спортно-техническата му част, но останалите в борда подкрепят Луис ван Гаал.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване