11/29/11 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Нарушителите да финансират Фонда за безопасност на движението

Нарушителите по българските пътища сами да финансират техническите съоръжения и превантивните дейности за по-малко инциденти, като средствата от глоби, наложени с електронни фишове, да постъпват директно във вече създадения Фонд за безопасност на движението. Това е основният мотив на предложената поправка от председателя на комисията по транспорт, информационни съобщения и технологии към НС Иван Вълков в законопроекта за държавния бюджет за 2012 г., съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Самият фонд бе създаден при промени в законодателството в началото на 2011 г., инициирани от Иван Вълков и група народни представители. По предложение на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата средствата от фонда ще бъдат насочени за модернизация на над 40 радарни измерителя на скоростта. Ще им бъдат поставени архивиращи модули, видеокaмери, с които ще се предотвратяват корупционни практики на пътя. Според предложението на Иван Вълков министърът на финансите трябва да одобри допълнителни кредити по бюджета на МВР за разходи на Фонда за безопасност на движението до размера на постъпилите приходи от глоби, установени с технически средства и системи.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване