11/29/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Русия активира радиолокационната станция в Калининград

Радиолокационната станция, разположена в Калининградска област, премина в бойно дежурство, в отговор на намерението на САЩ да разположи система за противоракетната отбрана в Европа, предаде РИА “Новости”. Това обяви лично президентът Дмитрий Медведев на заседание в Калининград с ръководството на въоръжените сили.
Станцията, която може да контролира целия европейски континент и Атлантическия регион, ще предупреждава за ракетно нападение.
Медведев подчерта, че се надява западните партньори да оценят тази стъпка като първи сигнал за готовността на Русия да отговори на заплахите от техния противоракетен щит за руските стратегически ядрени сили. Президентът допълни, че ако тази стъпка не бъде взета под внимание, ще последва разполагане на ракетен комплекс „Искандер”. Медведев каза още, че целта на Русия е да гарантира сигурността на гражданите си. Той предложи на западните партньори да използват съвместно уникалните възможности на станцията срещу евентуални ракетни заплахи. По думите му заложените при създаването й възможности позволяват получената информация да се използва в интерес на европейската система за противоракетна защита.
Медведев допълни, че станцията не представлява заплаха за съседните страни и не затваря вратата за диалог.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване