11/29/11 15:22
(http://www.klassa.bg/)

Спецслужбите ще охраняват олимпиадата

Близо 1000 бивши служители на британските спецслужби МИ-5 бяха натоварени с отговорността да опазят безопасността на участниците и гостите на олимпийските игри в Лондон през следващото лято. Според вестник „Дейли мирър“ най-важната задача пред опитните сътрудници на полицията ще бъде „предотвратяване на проникване на състезателните арени от страна на екстремисти и терористи“. Това прави организацията по безопасността на Лондон 2012 приоритет в краткосрочните планове на МИ-5, добави представител на спецслужбите. В специалната задача са мобилизирани близо 100 бивши офицери и технически лица на МИ-5. В началото на седмицата британският министър на отбраната Филип Хамънд заяви категорично, че ще бъдат взети „всички необходими мерки за запазването на безопасността на олимпиадата“.
В същото време генералният секретар на Световния съюз по модерен пентатлон Жоел Бозу беше избран за президент на Международната асоциация на олимпийците МАО. Бозу наследи поста от олимпийския шампион във високия скок Дик Фосбъри, който представляваше интересите на олимпийците в предните години. Бозу е участник на четири олимпийски игри в дисциплината модерен пентатлон. Той е откривател и президент на международната организация „Мир и спорт“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване