11/30/11 20:01
(http://www.klassa.bg/)

АПИ съди НЕК за 200 хил. лв. заради "златен път"

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще съди НЕК за възстановяване на разходите за почистване на пътя около язовир „Цанков камък“ през зимата, заяви вчера пред „Класа“ Лазар Лазаров, директор на агенцията. По думите му искът ще бъде за около 200 хил. лв., защото за 2010 и 2011 г. АПИ е похарчила по 100 хил. лв. за поддръжка на пътя. Съоръжението е и най-прекият път между Девин и магистрала „Тракия“, а 22-километровият участък струва 222 млн. лв. Трасето бе построено по билото на планината, защото старият път бе залят от язовир „Цанков камък“. Лазаров обясни, че енергийната компания трябва да отстрани 15 забележки на качеството на „златния път“, за да приеме АПИ отсечката. Пътят вече се руши заради падащите камъни по него и липсата на отводнителни канали.
Правителството реши вчера участъкът от газопровода „Южен поток“ , който ще минава през наша територия, да е обект от национално значение. Министрите приеха и национален авариен план за борба с нефтени разливи в морето. От руската компания „Транснефт“ пък заявиха, че са оптимисти за изграждането на петролопровода „Бургас-Александруполис“ след приемането на екооценката на проекта от МОСВ. България обаче все още дължи на Русия 6,2 млн. евро по него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване