11/30/11 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Хората страдат най-много от „дребната“ престъпност

10-ина автомобила изгоряха снощи в столичния квартал „Младост“, като общото между тях е, че те не са на криминално проявени, а на обикновени граждани. Сред колите има и „народни“ марки, и модели като „Фиат Пунто“ и „Форд Фиеста“, което красноречиво говори за това, че най-вероятно става дума за чист вандализъм по хулигански подбуди.
Палежите са извършени в рамките на малко повече от 2 часа на три различни, но близко разположени райони на столичния квартал „Младост“. Този факт поражда въпроса къде са били органите на реда и защо изобщо е допуснат третият палеж - още повече че гражданите са реагирали бързо и своевременно са подали сигнали в полицията.
Вандалските палежи на произволно избрани автомобили в „Младост“ станаха няколко – такъв прецедент няма дори в „Люлин“, който има реномето на много по-опасен квартал. А това за съжаление говори за зле свършена работа от страна на полицаите. Едва ли подпалвачите на някое старо „Рено“ например са членове на някоя супер организирана престъпна банда. Точно затова буди недоумение, че група вандали и подпалвачи вече няколко месеца безчинства в столицата, без да има напредък по разкриването им от страна на компетентните органи. А това е неприятно, защото именно от т.нар. битова престъпност и от посегателствата над собствеността хората страдат най-много.
Точно затова в МВР трябва да вземат спешни мерки и да впрегнат целия си ресурс, за да разкрият наглите подпалвачи. Всички знаят, че у нас има и кадърни полицаи, които могат да работят. Стига да искат.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване