12/01/11 18:21
(http://radiomilena.com/)

Пловдивският художник Матей Матеев открива самостоятелна изложба-живопис в Бургас

Пловдивският художник Матей Матеев открива самостоятелна изложба-живопис в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“,ул.“Митрополит Симеон“,24 от 18.00часа на 05.12.2011г.(понеделник),в която ще представи живописни платна и цикъл от седемнадесет акварела,вдъхновени от морето.От немалките по размер творби пулсира онази сетивност и емоционалност,присъщи само на неговия талант и майсторска увереност,умело намерили комуникация с морските послания.

Матей Матеев е роден в Кюстендил, през 1975г. завършва НХА. Има осъществени над 30 самостоятелни изложби, носител е на множество престижни награди, както и на приза „Сребърно Възраждане” за цялостен принос в изобразителното изкуство. По негова идея и организация е и пътуващата изложба „По пътя на слънцето с приятели“,реализирана тази година в четири града-Бургас, Пловдив, Кюстендил и София.Изложбата събра двадесет и четири автора от цялата страна.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване