12/03/11 14:52
(http://radiomilena.com/)

Отбелязаха празнично 3 декември- международен ден на хората с увреждания

Община Поморие организира празнично отбелязването на 3 декември- международен ден на хората с увреждания, което се проведе в Център „Свети Георги”. Участниците в тържеството бяха поздравени лично от кмета Иван Алексиев, зам.кмета Диана Апостолова, председателя на Общински съвет- Поморие д-р Милена Енева, от председателя на комисията по образование и социални дейности Стефка Ангелова, от директора на Общинско предприятие „Социално обслужване” Красимира Фотева, от политическата структура на Жени ГЕРБ-Поморие, от председателите на Дружеството на хората с увреждания Йорданка Ганчева и на ТСО на слепите Никола Илиев.

Певческа група “Елпида” към дружеството на инвалидите в Поморие се представи с музикална програма. В празничната атмосфера се включиха и ГЕРБ -жени, които организираха томбола с награди, в която всички се включиха активно.

Кметът Иван Алексиев отбеляза, че денят 3-ти декември има за цел да мотивира местната власт и институциите да предприемат по-ефективни действия за достъп на хората с увреждания до процесите на изработване и вземане на решения, които имат отношение към тях. Той разговаря с присъстващите, които споделиха своите проблеми и взе присърце нуждата им от клуб, в който те да се събират. По време на разговорите Алексиев обеща да предостави оборудвана кола, която ще е пригодена за разнасяне на храна на домашния социален патронаж.

Зам. кметът Диана Апостолова каза, че по отношение на  социалния модел на работа  акцентът  пада  върху личността и ресурите за справяне, а не върху увреждането.

Посланието на Общинския съвет-Поморие бе преклонение пред силата на духа, пред волята и упоритостта, с която хората със специфични потребности посрещат ежедневните изпитания и несгоди.

На всички трудноподвижни хора от община Поморие бяха раздадени пакети с храна.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване